Borduur- en plotterbeurs 2019

Deze site is bedoeld voor de (17e) borduur- en plotterbeurs, die in 2019 wordt gehouden in Sliedrecht.

Maar eerst een korte terugblik op de beurs van 21 april 2018.

Bij het inrichten van de 3 zalen en het plaatsen van de marktkramen op vrijdagavond voorafgaand aan de beurs was het al extreem warm voor de tijd van het jaar. De volgende dag, de eerste echt vrije dag in de lente, was niet minder warm. Fijn dat er desondanks toch zoveel mensen voor kozen om een bezoekje aan de beurs te brengen. Wel wat verspreid over de dag, maar in hoofdzaak in de ochtend.

De 32 standhouders zorgden gezamenlijk voor een goede sfeer en een divers aanbod aan machines, machinetoebehoren en verbruiksmaterialen op het gebied van machinaal borduren en het werken met de snijplotter. Ook werd borduur- en plottersoftware gedemonstreerd. Maar daarnaast waren er stands met zaken als borduurpatronen, patchwork/quiltstoffen, quiltpatronen en benodigdheden, patroontekensystemen, textielverzorgingsapparatuur, t-shirts, leer, houten figuren, loeplampen, magazines, badstof, vilt, lintjes, kant, band, kralen, knoopjes, bedeltjes en ander decoratiemateriaal en zelf gemaakte geborduurde of bedrukte spullen. Keuze genoeg voor de hobbyisten en semi-professionals. De dag verliep vlot en nagenoeg alle standhouders hadden een goede aanloop van bezoekers èn kopers.

In de foyer was het eigenlijk gedurende de hele dag gezellig. Veel borduur- en/of plotterhobbyisten kennen elkaar bij naam van de internetlijsten, facebook of mailen met elkaar. En dan functioneert zo’n beurs als ontmoetingsplek, waar men niet snel weggaat. Onder de goede zorgen van Arie en zijn vriendelijke medewerkers werd er onder het genot van een kopje koffie of thee veel bijgepraat.

De voorbereiding van de beurs voor het jaar 2019 moet nog gestart worden. Zelfs de datum is nog niet bekend. Het concept van 2018 wordt zeker overgenomen, maar verdere details ontbreken nog. Deze website wordt steeds bijgewerkt op basis van de laatste informatie. Het overzicht van de standhouders, de indeling van de stands over de zalen en de plattegronden worden pas op het eind toegevoegd. Het pulldown menu 'info beurs' en andere keuze–opties zijn dan ook slechts gedeeltelijk functioneel.

Berichten over de Borduur- en plotterbeurs 2019 zijn ook te volgen op Facebook .