Borduur- en plotterbeurs 2018

Een korte terugblik op de beurs van 21 april 2018.

Bij het inrichten van de 3 zalen en het plaatsen van de marktkramen op vrijdagavond voorafgaand aan de beurs was het al extreem warm voor de tijd van het jaar. De volgende dag, de eerste echt vrije dag in de lente, was niet minder warm. Fijn dat er desondanks toch zoveel mensen voor kozen om een bezoekje aan de beurs te brengen. Wel wat verspreid over de dag, maar in hoofdzaak in de ochtend.

De 32 standhouders zorgden gezamenlijk voor een goede sfeer en een divers aanbod aan machines, machinetoebehoren en verbruiksmaterialen op het gebied van machinaal borduren en het werken met de snijplotter. Ook werd borduur- en plottersoftware gedemonstreerd. Maar daarnaast waren er stands met zaken als borduurpatronen, patchwork/quiltstoffen, quiltpatronen en benodigdheden, patroontekensystemen, textielverzorgingsapparatuur, t-shirts, leer, houten figuren, loeplampen, magazines, badstof, vilt, lintjes, kant, band, kralen, knoopjes, bedeltjes en ander decoratiemateriaal en zelf gemaakte geborduurde of bedrukte spullen. Keuze genoeg voor de hobbyisten en semi-professionals. De dag verliep vlot en nagenoeg alle standhouders hadden een goede aanloop van bezoekers èn kopers.

In de foyer was het eigenlijk gedurende de hele dag gezellig. Veel borduur- en/of plotterhobbyisten kennen elkaar bij naam van de internetlijsten, facebook of mailen met elkaar. En dan functioneert zo’n beurs als ontmoetingsplek, waar men niet snel weggaat. Onder de goede zorgen van Arie en zijn vriendelijke medewerkers werd er onder het genot van een kopje koffie of thee veel bijgepraat.

De voorbereiding en uitvoering van de beurs was altijd een zeer arbeidsintensief project, dat de laatste jaren steeds meer inzet vergde. Naast het feit dat er in de loop van de afgelopen 16 jaar nogal wat veranderd is, zoals (toename van de) verkoop via internet en een uitgebreider assortiment bij de gevestigde detailhandel, zijn wij er intussen ook niet jonger op geworden, gepaard gaande met serieuze signalen het wat rustiger aan te doen. Ik heb dan ook besloten dat de 16e beurs in 2018 de laatste is geweest en dus geen nieuwe beurs meer te organiseren.  

Berichten over de Borduur- en plotterbeurs/hobby zijn ook te volgen op Facebook .